6 ное.

5 неща, които трябва да знаете, преди изработката на уеб сайт

Вашият уеб сайт е основата на онлайн присъствието Ви. Това е най-добрият път, който води потенциалните клиенти към Вас. Честно казано, в днешният дигитален свят е почни невъзможно един бизнес да си няма уеб сайт.

Добрата новина е, че в днешно време изграждане на уеб сайт е по-лесно и много по-достъпно. Тук на помощ идваме ние. Освен цялостното изграждане на Вашият уеб сайт, ние ще ви помогнем и при взимането на важни решения относно съдържанието, популяризирането и поддръжката му. За да Ви улесним още преди да сме се захванали за работа ще Ви запознаем с пет основни неща, които е хубаво да знаете преди изработката на уеб сайт.

1. Какво искате да постигнете

Не малко хора се захващат с изграждането на уеб сайт, без всъщност да се замислят първо какво искат да постигнат с него. Не е трудно да се изгубите в голямото разнообразие от възможности и да създаде сложна информационна платформа, например, а реално да сте искали да направите лесен за употреба онлайн магазин.

Преди да започнем работа по изграждане на Вашият уеб сайт, уверете се, че имате базисна идея за това, което искате да постигнете с този сайт. Мислете дългосрочно, какви ще са ползите за Вас и за Вашите клиенти.

2. Как ще се откроите от останалите

След като сте имате идея какво искате да постигнете със своя уебсайт, можете да помислите върху това, как ще се отличите от останалите сайтове във Вашата сфера. Добър начин да направите това е да разгледате уеб сайтове на конкурентни. Вижте какво и как са предложили те и помислете какво можете да предложите на клиентите си, което те не са, или как можете да го направите по по-добър начин. С колкото повече неща можете да се откроите, толкова по-добре.

3. Познавайте марката си

Вашият уеб сайт е неразделна част от вашата марка и той ще Ви помага години наред да привличате нови клиенти и да развивате репутацията си. Имайки това предвид, трябва да знаете какъв образ искате да имате, преди да започнете самото изграждане на сайта. Много внимателно изберете името (домейна) на вашия сайт. От голямо значение е включването на името на вашия бизнес в уеб адреса.

Помислете върху това, какво съобщение искате да предадете на клиентите си и какво искате да цялостното настроение на сайта. Това е от изключителна важност при избора на цветове, шрифтове и изображения в етапа на дизайн.

4. Търпението е ключово

Въпреки че всички искаме да стартираме уеб сайт и да започнем да виждаме успех за една нощ, важно е да запомним, че онлайн успехът отнема време – особено на този силно конкурентен пазар. Дори когато смятате, че уеб сайтът Ви изглежда перфектен, ще отнеме известно време, преди да започнете да привличате нови клиенти и те да стават лоялни към Вас и марката Ви. Имайте търпение и желание, и ще стигнете до там.

5. Как ще го промотирате

И накрая, това, че сте отделили време и средства за изграждането и публикуването на зашеметяващ уеб сайт, не означава, че посетителите автоматично ще намерят пътят до него. Когато пуснете сайта си на живо, ще трябва да помислите как ще го покажете на хората. Те няма да го намерят автоматично и вашето SEO (оптимизация за търсачки) няма да започне без малка помощ. Помислете как бихте искали да покажете новият си уеб сайт на хората. Можете да направите това чрез редица решения като реклама в социални медии, персонализирани имейли , SEO и други.

Ако за пръв път се сблъсквате с подобно начинание, тези въпроси може да ви изглеждам малко сложни. Не се притеснявайте, ние ще сме с Вас през целият процес и ще Ви погнем с професионални съвети научени от много опит.

Прочетете, помислете и ни пишете, за да дадем заедно едно ново и успешно начало на бизнесът Ви.

X